Een kijkje bij de 1304 in de Strukton werkplaats te Zutphen

6 oktober 2015- Nadat HSL Logistik heeft besloten om de 1304 & 1315 van KLOK/werkgroep 1501 in dienst te stellen is het als eerste de beurt aan de 1304 om te worden opgeknapt en vervolgens te worden ingezet. Eerder leek het dat de 1315 in de beste staat van de twee verkeerde, maar uiteindelijk bleek de 1304 beter dan de 1315. De 1315 zat wel beter in de lak, maar dat maakt in dit geval niet uit aangezien ze niet met NS-huisstijl zullen (en mogen) rijden en er dus sowieso een nieuwe verflaag zou komen. In Blerick was de 1304 dan ook in de HSL Logistik kleurstelling gebracht. Later werd de loc overgebracht naar de Strukton werkplaats in Zutphen. Hier waren betere middelen om aan de 1304 te werken.
De onschuldig lijkende onderdelen kosten nog de meeste tijd, zo was er op het moment van het maken van de foto's een lastige deurklink die moest worden gerepareerd, wat niet al te makkelijk ging.
Een foto van cabine 2.
Het logo van HSLL in beeld.
In de nieuwe kleurstelling zijn alle vroegere details teruggebracht. De stickers, het oude NS-font/lettertype, is zelfs gebruikt. Zo is ook het wapen van Culemborg opnieuw op de loc afgebeeld.
De seinbalk in detail.
Het computernummer. Een aantal weken na dit bezoek is de 1304 in dienst gesteld. De eerste twee ritten hadden nog wat problemen, maar hier was bij de opvolgende ritten geen last meer van.