3
2
1

Oude sporen op de Kamperlijn

9 juli 2016- De Kamperlijn, een sfeervol dieseltraject waar de vroegere NS-sfeer nog zeer sterk aanwezig is. Oude sporen, restanten van het verleden en een NS dieseltreinstel in de vorm van een Buffel vormen samen een nostalgisch beeld. De spoorlijn zal niet lang meer in deze sfeer blijven. Net als andere lijnen zoals Zwolle-Wierden, wordt de spoorlijn ge√ęlektrificeerd. Daarnaast wordt de lijn opgeknapt waarbij de oude ongebruikte sporen in Kampen verdwijnen. Wel krijgt de Kamperlijn er een nieuw station bij in Stadshagen. De aanbesteding voor het opknappen van de lijn is in ieder geval voorlopig aan BAM gegund. De verbouwing zal in 2017 plaatsvinden.
Zicht op het emplacement in Kampen.
Buffel 3434 is vertrokken van het station. Let ook op de oude Kasseiweg.
Een wissel naar een opstelspoor.
7 juni 2014- Ruim twee jaar eerder zag het er zo uit. Opvallend is dat een oud vervallen pand in 2016 is gesloopt.
Het oude gebouw van dichterbij.
22 maart 2016-
De sporen liggen duidelijk niet erg recht meer. Overigens lag er op de plek van het stootjuk in ieder geval in de jaren '80 nog een wissel naar andere bedrijven, en zat het stootjuk nog verder dan het elektriciteitshuisje.
Het sfeervolle beeld kijkend in de richting van station Kampen.
Ter bescherming van de wisselsteller en het spoor zijn er spoorstaven als afscheiding geplaatst. Opvallend is dat deze er in 2016 niet meer staan.
DM'90 3449 met bestickering van de Kamperlijn wordt vanaf de losweg vastgelegd.

Zie het vervolg op pagina 2.

3
2
1