Plan V op de Stichtse Lijn ingezet

20 januari 2016- Op één keer na is er voor zover bekend geen Plan V meer op de Soesterlijn geweest sinds september 2013. In die tijd was het nog heel gewoon, nu is het bijzonder. Sinds Plan V door de bijsturing kan worden ingezet kun je ze echt overal vinden, zo was het materieel toch nog eens in de 5500 (sprinter van Utrecht naar Baarn) te vinden.
Het is nog vroeg, het is de eerste slag van de V's in daglicht.
In Baarn wordt kop gemaakt en na even te hebben gewacht wordt er terug gereden naar Utrecht. De stellen zijn hier in de krappe boog voor station Soestdijk aan de rand van de Eempolder te zien. Het betreffen Plan V's 455 en 441, die een aantal dagen eerder als sprinter van Utrecht naar Zwolle reden, zie daarvoor: Plan V Amersfoort e.o.
Een doorkijkje van de neuzen bij de Veldweg, na station Soest.
Inmiddels zijn de treinstellen teruggekeerd van Utrecht en rijden hier tussen Den Dolder en Soest Zuid. Er ligt in de bossen duidelijk meer sneeuw dan in het dorp zelf.
Uiteraard werd de trein ook vastgelegd bij het typische station Soestdijk. De trein komt hier binnen vanuit Baarn op weg naar Utrecht. Dit is een goede stimulans om eens met Soestdijk in model verder te gaan...
Even verderop wordt de trein nogmaals vastgelegd net voor station Soest Zuid, nabij een overweg.
En als afsluiter kunnen de twee Plan V's in de zon worden vastgelegd met een donkere lucht nabij de voormalige zuivelfabriek.