De bediening van Conline(-Rhenania) in Maassluis

2 januari 2017- Het lijkt erop dat Conline-Rhenania op 12 december 2016 voor het laatst is bediend. Het bedrijf heeft aangegeven na ombouw van de Hoekse Lijn naar metrolijn geen gebruik meer te willen maken van het spoorvervoer. De ombouw van de lijn begint in april 2017. Wel blijft er vervoer van buizen naar de vestiging van Conline in Moerdijk plaatsvinden. De bediening van Maassluis is in ieder geval verleden tijd. Aan het einde van 2016 was er nog een behoorlijke stroom aan vervoer naar Maassluis, zo is op de onderstaande foto's het rangeerproces van één van de laatste aanvoertreinen te zien.
19 oktober 2016- De DBC 6414 (wegsleeploc) arriveert zoals gepland rond 15:00 in Maassluis.
Allereerst wordt er voorbij het aansluitwissel (wat naar het terrein van Conline gaat) gereden. Nadat het wissel is omgelegd en de grendel is verwijderd kan men geduwd het terrein oprijden.
Het geduwd rijden gaat niet harder dan 5km/h. De bomen beginnen ondertussen al mooie herfstkleuren te vertonen.
Enkele seconden later is de trein voor het grootste gedeelte binnen. Bij het station hangt nog de oude NS-sfeer, mede door oude sporen, oud hekwerk en verroeste borden, maar niet voor lang meer.
Een 6400 met dit bord fotograferen is dan ook al verleden tijd.
Terwijl de trein klaar staat om gelost te worden, rijdt SGMm 2947 langs op weg naar Vlaardingen en verder.
Enige tijd later kan de 6400 los terugkeren naar de Kijfhoek, aangezien er dit keer geen lege sleep wagens aanwezig was.