De bediening van Steel Solutions/SLE in de Beatrixhaven

29 december 2016- In het zuiden van het land zijn er nog altijd twee bedrijven in de Maastrichtse Beatrixhaven die door DB Cargo worden bediend. Eén daarvan is het bedrijf SLE/Steel Solutions. Zoals de naam al enigzins verraad ontvangt dit wagens beladen met staal. Voorheen werden de wagens vanaf de openbare weg gelost. Hierbij werd de weg zelfs afgesloten, waardoor de bediening altijd 's nachts moest plaatsvinden. Echter, sinds augustus 2016 heeft het bedrijf twee eigen sporen gekregen in de loods. Hierdoor hoeft men niet meer in de nacht op de openbare weg te lossen, waardoor DBC tegenwoordig rond 21:00 in de Beatrixhaven arriveert. De tweede resterende bediening is van het bedrijf Lawter. Die stuurt onregelmatig één of twee ketelwagens beladen met harszeep naar Dormagen. Een leuke kleinschalige bediening dus.
De loc heeft op het voorste spoor de uitgehaalde wagens geplaatst, en is inmiddels tegen de andere sleep gezet, die na het aankoppelen naar de loods wordt geduwd. Lichte mist zorgt voor een leuk effect bij de lampen en daardoor was het deze avond extra sfeervol.
Hierna worden de beladen wagens in de loods geplaatst. Allereerst op dit spoor, de wagens die niet passen op het andere spoor. Op deze foto is het nieuwe spoor en de nieuwe overweg te zien.
Tijdens het plaatsen van de wagens op het andere spoor ziet het er zo uit.
Uiteindelijk staat men vertrekgereed met de lege afvoerwagens om naar Maastricht te vertrekken. Het spoor wat rechts aftakt werd tot 2014 bereden door de inmiddels gestopte vuiltrein.