Walsdraad naar Van Merksteijn in Almelo Bedrijvenpark

8 juni 2015- Vroeg in de morgen vindt onder andere op maandag de bediening naar Van Merksteijn plaats in Almelo. Almelo heeft twee stamlijnen, naast de stamlijn naar Almelo Bedrijvenpark bestaat er ook de aansluiting Dollegoor, waar wekelijks grindtreinen worden gelost. Almelo Bedrijvenpark wordt gewoonlijk alleen gebruikt door de trein naar Van Merksteijn. Wel is er een militair terrein met spooraansluiting waar soms een militaire trein wordt beladen.
Het is nog niet heel lang licht als de 6412 volgens dienstregeling de stamlijn naar Van Merksteijn oprijdt met de eerste sleep beladen rongenwagens.
De aansluting heeft drie opstel- en omloopsporen. Zodoende is de 6412 inmiddels omgelopen en zal de trein geduwd naar het terrein brengen.
Hier is de trein op het terrein geplaatst, er wordt direct begonnen met lossen.
De 6412 gaat vervolgens los terug naar Almelo om daar voor de tweede sleep gezet te worden. De trein is in twee delen gesplitst omdat de trein niet in zijn geheel op de sporen past.
De trein staat klaar, het personeel houdt ondertussen pauze tot het tijd is om weer terug te keren.
Hier rijdt de 6412 met de tweede sleep de omloopsporen op.
Wanneer de tweede beladen trein op een opstelspoor is geplaatst wordt als eerste de lege sleep bij het bedrijf uitgehaald. Hier is de 6412 met de lege sleep te zien.
Nadat de tweede trein is geplaatst en gelost wordt ook deze opgehaald. De twee slepen worden samengesteld en vervolgens kan er worden vertrokken naar Almelo, alwaar de sleep zal wachten om later op de dag naar de Kijfhoek te worden gebracht.