De vuiltrein van Apeldoorn naar Wijster

19 februari 2016- Elke doordeweekse dag rijdt Locon een vuiltrein van Apeldoorn naar Wijster. De beladen vuilwagens zijn afkomstig van Noordwijkerhout, Crailoo en Apeldoorn. Op deze avond raakte de 1304 van HSL Logistik defect met een lege autotrein en strandde in Apeldoorn. Hierdoor was het spoor wat normaal voor de vuiltrein wordt gebruikt bezet, wat het samenstellen van de vuiltrein lastiger maakte. De trein kwam uitzonderlijk op spoor 2 te staan. Nadat de 203 160 de wagens vanuit Apeldoorn VAM tegen de trein had gezet, kon de 9901 ervoor en kon er worden gewacht op vertrek.
De 9901 is hier dan ook te zien met de 15 beladen Slps'en, en links staat de trein van HSL Logistik, die werd opgehaald door de 1832. De 1304 was na behandeling van Jacko Fijn Techniek los vertrokken richting Amersfoort. Deze vuiltrein zal nog rijden tot juni 2016, dan is het contract met Attero B.V. in Wijster afgelopen.
Na vertrek is de eerstvolgende stop in Deventer. Hier moet worden omgelopen om naar Zwolle Rangeer te kunnen rijden. De 9901 is hier net omgelopen. Rechts zijn nog wagens van de Bauer trein te zien.
Eenmaal in Zwolle aangekomen en na het omlopen staat de trein te wachten voor het sein op vertrek.
Omdat de trein aan de late kant was werd deze avond freewheelend (dus de loc rijdt zonder voeding van de bovenleiding) het bovenleidingloze terrein van Attero B.V. opgereden. Normaal wordt de trein door een Hippel het terrein opgereden. De hier aanwezige Hippel is de 9702.
Nogmaals de Hippel, maar dan vanaf de voorkant.