2
1


27 mei 2016- Na een klein jaar zijn er een aantal ontwikkelingen rondom Utrecht Daalsedijk. Wat voornamelijk noemenswaardig is: het sfeervolle spoor naar het voormalige WBN terrein was maandenlang niet meer bereikbaar, het spoor erheen was namelijk verwijderd. Sinds kort is er een nieuwe wissel naar het oude spoor gelegd, omdat het terrein tijdelijk weer gaat worden gebruikt! Het terrein gaat worden gebruikt voor het lossen van wissels, die vrij komen van het emplacement bij Utrecht Centraal. Dit betekent dat er in ieder geval (SRW) spoorkranen zullen komen.
Het spoor is kortgeleden gesnoeid om het weer berijdbaar te maken.
Hier worden de wissels opgestapeld. Let ook op de sleuven bij het overpad, die weer zijn vrijgemaakt.
29 mei 2016- Hier is te zien dat de twee sporen rechts niet meer begaanbaar zijn, in tegenstelling tot in 2015.
Op deze morgen bediende de onlangs gereviseerde 203-5 van VolkerRail Utrecht Daalsedijk. Een aantal wagens werden hier op het spoor geplaatst, de Kirow kraan en SRW kranen werden op een ander spoor geparkeerd. Nog een paar jaar en dan zal het er hier flink anders uitzien, in 2017 begint het project om hier een nieuwe wijk te ontwikkelen.
De twee opstelsporen naast de HTMU loods. Er was een nieuwe bestemming voor de loods gevonden, maar helaas gaat dit niet meer door. De vraag is dus of er nog een nieuwe bestemming voor komt.

2
1